Linlo - märkää metsää ja monia tyhjiä heittoja 23.9.2007

Vaikka odotukset kalansaannin suhteen olivat alhaalla ja Linlon rannat tuttuakin tutummat päätimme silti suunnata auton keulan kohti Kirkkonummen ulkoilualuetta ja sen pieniä pitkänokkia. Motivaatiota kasvatti parin viikon päässä odottava Kemiön valloitus - pian jo perinteeksi muodostunut syksyinen kalareissu saaristomeren ahven- ja haukirikkaille vesille.

Vaikka edellisen kevät reissun jälkeen kaisla oli noussut ja heittopaikat vähentyneet radikaalisti oli Linlo entisellään. Suspit, Minnowspoonit ja muut todelliset suurkalavieheet palasivat kerta toisensa jälkeen tyhjinä takaisin rannalle. Ensimmäinen kontakti kaloihin saatiin, kun ehkä noin kiloinen puikula pamautti aivan saappaiden kärjessä ärhäkästi sini-valkominnariin. Hetken näkösällä räpiskeltyään pikkuinen vapautti itseitsensä ja palasi tyytyväisenä muiden kaltaistensa pariin. Ottipaikka oli hauska - korkeasta vedestä johtuen kaislikoiden takana oli usein vesi taskuja, joihin ei silverhawkhenkilöstöllä ollut mitään asiaa. Tällaisesta n. 70 senttisestä kuraisesta lätäköstä löytyi siis reissun eka kontakti.

Hot Spot

Grillipaikalla selvisi nopeasti, että makkaroiden lämmittäminen aiheuttaisi ongelmia. Olisi hauska tietää, kenen vastuulla on Linlon ulkoilualueen huolta. Jostain grillikatoksen kulmilta löytyi pino valtavia läpimärkiä kuusihalkoja ilman minkäänlaista suojaa. Kirves oli yhtä terävä kuin alle puolikiloinen kohdekalamme. Saimme kuitenkin taisteltua nuotion siihen kuntoon, että karsinogeenikämppäri katosi tyytyväisiin suihin.

Mitään muuta ei sitten tapahtunutkaan - tyhjästä on paha nyhjästä. Paljon on huonoja reissuja tehty, mutta kalan saannin kannalta tämä hivuttautui flop vitoseen. Huonon syönnin viimeinen tae saatiin kun vanhalta tutulta Hotspotilta nappasi noin 400 grammainen siittiö. Hauskaa tärpissä oli se, että huippunsa viritetty tappajasuspini saalisti kalan vasta n. 3-4 sekunnin stopin jälkeen - ilmeisen huonon syönnin merkki. Tämä jäi viimeiseksi kalakontaktiksi - ilma lähenteli kuitenkin vilmaa, kämppäri saatiin lämpimäksi ja Kemiön valloitus on varmasti jokaisen mielessä.

Edellisvuosien puikulapaikalla - tyhjää
  • Sää: +15 astetta, puolipilvistä, 9 m/s lounaistuulta
  • Saalis: Teemu 1 puikula + karkuutus Jukka ja Mitri -

Kommentit

Vuoden suosituimmat tekstit