Uusi yritys 15.04.2009

Usean pilvisen ja kylmän päivän jälkeen lämmin kevätaurinko näyttäytyi vihdoin keskiviikkona. Sään muutos vaati nopeaa reagointia kalastajilta, sillä loppuviikoksi ilmatieteenlaitoksen sääennuste lupasi jälleeen kylmenevää ilmaa. Tähän oli toki jo ennalta varauduttu ja varusteet odottivat kotona lähtövalmiina. Nopean soittoringin jälkeen, kello 17.30, suuntasimme Mitrin kanssa kohti länsi-Helsingin sorarantoja siiantoivoa täynnä. Teemu kärvisteli edelleen pääsiäiskuumeessa sängyn pohjalla.

Lämmin kevätilma oli houkutellut rannat täyteen myös muita onkijoita ja kaavailtua kalarantaa komistikin jo seitsemän vapaa valmiina pyytämässä, kun saavuimme paikalle. Nopean kyselyn tuloksena kukaan kalastajista ei tunnustanut saaneensa saalista, joten päätimme siirtyä suosiolla muualle. Päädyimme lopulta Karhusaareen, joka sekin oli vahvasti miehitetty salmen puolelta. Pitkällä rannalla riitti vielä hyvin tilaa, joten liityimme joukon jatkeeksi.

Vaparivistö seisoo toimettomana


Aurinko paistaa, mutta kalat puuttuu

Aurinko paistoi ja tyyni kymmenasteinen ilma hyväili ihoa, joten olisi ollut helppo unohtaa, että jotakin oleellista uupui täydellisestä siikaillasta: Kalat loistivat poissaolollaan. Rannan täydeltä vapoja seisoi kuolemanhiljaisina odottaen ottihetkeä, joka ei koskaan koittanut. Parin tunnin täsmäisku ei tuottanut tulosta, ei meille eikä muillekkaan, vaan auringolaskiessa saimme poistua rannoilta jälleen saalispussi tyhjänä. Takaraivossa jyskytti tieto siitä, että siikakaudesta oli hyvää vauhtia tulossa pannukakku. Suurin osa onkipaikoista on edelleen jääkannen alla, kausi vasta aluillaan, vesi liian kylmää, sukasmadot vielä kuoriutumatta - Huhtikuun puoliväli ja toinen nollareissu! Mitenpäin tässä nyt olisi. Yksi on varmaa: Kauden avaussiikaa odotellaan edelleen...

Auringonlaskun kalastaja

  • kalastusaika: 18.30-20.30
  • saalis: -
  • lämpötila +10, pilvisyys 1/5
  • kalastusmuoto: siian onginta

Kommentit

Teemu sanoi…
Johan mennään heikoilla - enpä muista koska on koettu viimeinen siiaton huhtikuun alku. Missäköhän vika?

Vuoden suosituimmat tekstit